utorok 16. novembra 2010

Svadobný fotograf v Číne se pobaví...

Robiť svadobného fotografa v Číne musí byť celkom sranda. No veď posúďte sami podľa tejto správy ČTK:

Mladí čínští novomanželé jsou vyzýváni, aby se nefotili nazí
Peking - Čínské sdružení fotografů specializujících se na svatební fotografie vyzvalo k zákazu pořizování snímků odhalených novomanželů. To je totiž nová móda mezi mladými páry v Číně, napsal list Shanghai Daily.

Sdružení fotografů v Šanghaji uvedlo, že praxe, kdy mladí novomanželé pózují fotografovi nazí, je v rozporu s duchem instituce manželství. Fotografové varovali, že budou žádat úřady, aby takové fotografie zakázaly, napsal list vycházející v angličtině.
"Svatba má být posvátným obřadem, přejeme si, aby mladí toto respektovali," prohlásil místopředseda sdružení He Lina.
V Číně se svatební fotografie obvykle pořizují měsíc před vlastním obřadem a budoucí manželé na nich pózují buď oděvech západního stylu nebo v tradičních čínských oděvech na turisticky atraktivních místech.
Ale mnohá studia navrhují mladým párům, aby se nechali na fotkách zvěčnit nazí, zahalení jen prostěradlem nebo s předmětem, který strategicky zakryje intimní místa.
I když není nezákonné takové fotografie pořizovat, každý, kdo je šíří, se vystavuje trestnímu stíhání za pornografii. Zveřejňování fotografií obnažených manželů na internetu vyvolalo ostrou diskusi o pojetí soukromého života v Číně.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára