streda 13. októbra 2010

Československá FOTOgrafie – zázrak sa nekonal


Tak som si z veľkým očakávaním kúpil prvé číslo „nového“ časopisu ČS FOTOgrafie. Je to nástupca časopisu PhotoLife. Mali sa udiať veľké zmeny. Bohužiaľ mne sa zdá, že sa neudiala žiadna. Je to v podstate to isté ako starý Photolife. Potvrdilo sa to, čo vždy – za všetkým stoja ľudia. V tomto prípade
manželia Karbusickí, ktorí tento časopis robia tak trochu na kolene. Podozrievam ich, že predajnosť PhotoLifu trvale klesala, tak urobili obchodný ťah – zmenu mena.
Základ aj naďalej tvoria články Karbusických, nezmenená fotoklinika, kde sprdávajú nepoučiteľných fotoamatérov, súťaž s fotkami amatérov a pár článkov iných autorov.
Nedokážem im odpustiť, že zachovali dokonca aj to, že do súťaže človek musí poslať fotku fyzicky! Žiadne elektronické fotky neprímajú.
Okrem klasiky sa tam objavili 2 výborné články Jana Šibíka, ktorý rozhodne má čo povedať. Ďalej voľne rozprávanie Róberta Vana, ktoré asi bude mať aj pokračovania pod heslom Hovory R. Vano sa dobre počúva, ale čítať tie jeho nahodilo poskladané životné skúsenosti je podstatne horšie... No a jahôdka - „úžasný“ článok Petra Nagya ako tečú kvapky po kozách, čo ma aspoň priviedlo k inšpirácii napísať blogový príspevok „prečo nemám rád Petra Nagya“ – to zas nabudúce.

Takže záver jednou vetou – zázrak sa nekonal, kto mal rád PhotoLife, bude mať rád aj ČS.Fotografiu. Na poriadny fotočasopis si tu ale ešte budeme musieť počkať.   ...a ja sa bojím, že sa tak skoro nedočkáme :-(

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára