pondelok 29. novembra 2010

Mesiac fotografie



Rád by som upozornil na unikátny fotografický projekt, o ktorom asi mnohí „mimo-bratislavskí“ vôbec nevedia. Ide o tradičné podujatie Stredoeurópskeho domu fotografie – mesiac fotografie v Bratislave. Tento rok sa konal už neuveriteľný 20. ročník.

piatok 26. novembra 2010

nedeľa 21. novembra 2010

Vyznáte sa v modeloch Nikon DSLR?


K napísaniu tohto príspevku ma inšpiroval jeden rodinný známy, ktorý chcel poradiť, akú zrkadlovku Nikon si má kúpiť. Číslovanie jednotlivých modelov Nikonu sa podobá losovaniu v Športke. Jednoducho systém tohto číslovania ostáva tajomný ako recept na CocaColu.

utorok 16. novembra 2010

Svadobný fotograf v Číne se pobaví...

Robiť svadobného fotografa v Číne musí byť celkom sranda. No veď posúďte sami podľa tejto správy ČTK:

Mladí čínští novomanželé jsou vyzýváni, aby se nefotili nazí
Peking - Čínské sdružení fotografů specializujících se na svatební fotografie vyzvalo k zákazu pořizování snímků odhalených novomanželů. To je totiž nová móda mezi mladými páry v Číně, napsal list Shanghai Daily.

utorok 9. novembra 2010

S90 vs. S95

Včera na Digifóre som mal možnosť vidieť vedľa seba Canon S90 a S95. Moju S90tku v jednej ruke a vystavenú 95ku v druhej. Rozdiely sú na prvý pohľad iba v detailoch, ale celkový dojem je dosť rozdielny.

štvrtok 4. novembra 2010

Fotografické listobranie


Zdá sa mi, že tento rok je jedna z najfarebnejších jesení za posledné roky. Minulý víkend som mal trochu času, tak som vzal foťák a zašiel som si do brnenského lužáneckého parku.